Loodsjol slaat om op zee, 4 man te water

VLISSINGEN –Een loodsjol van het Nederlands Loodswezen is vanavond even voor zeven uur omgeslagen op de Schouwenbank. Inmiddels zijn de vier opvarenden uit het water gehaald.

De loodsjol behoort aan het loodsvaartuig Mirfak welke gestationeerd ligt op de Steenbanken,westelijk van Schouwen-Duiveland. Met de loodsjollen worden schepen beloods die van/naar de Westerschelde varen via o.a. het Oostgat.

De Kustwacht heeft de reddingboot Koopmansdank opgeroepen om vanuit Neeltje jans ter plaatse te gaan. De loodstboot Gemini heeft omstreeks 19.45 uur de opvarenden meegenomen richting de buitenhaven van Vlissingen alwaar een ambulance en First Responder gereed staan. Twee mensen hebben namelijk tijdens het omslaan van de Jol water naar binnen gekregen. Even voor half negen zal de Gemini terugkomen in de Buitenhaven van Vlissingen.

De loodsjol ligt nog steeds ondersteboven in het vrij ruwe vaarwater. Aldaar staat momenteel een ruime windkracht 7 en hoge golfslag.

De radiocommunicatie via Traffic Centre Steenbank,via het Kustwachtcentrum Den Helder en via de Roeierswacht Vlissingen verliepen tijdens de reddingsactie prima!

bron: zeelandnet